Goud, zilver & uurwerken

Parel

Trouwringen

Fischer

Specialisme

Antiquair zilver
Edelsteengravure's
Goudsmid
Handgravure's
Inkoop goud
Inkoop zilver
Juwelier

J.P. Peeters

J. P. Peeters

geboren Nijmegen, 1949Als jongetje van acht, met een eigen ‘werk’-plek, volgde ik mijn vaders verrichtingen al vol bewondering. Ik hielp met eenvoudige werkzaamheden als het bedienen van de blaasbalg, later met het uitgloeien, smelten of walsen van het edelmetaal. Toen een imposante collectie kerkzilver werd opgeknapt, stond mijn besluit vast. In 1967 begon ik bij mijn vader als leerling-goudsmid. De glans van het antieke zilver fascineerde me: mijn toekomst was die van de edelsmid. In de praktijk van alledag kreeg ik een ouderwets gedegen opleiding, daarnaast volgde ik in Zeist twee jaar lang privé-lessen bij de gerenommeerde edelsmid Nico Huisman.


Toen ik in 1984 de werkplaats overnam, had ik het diploma Juweliersbedrijf op zak en rondde ik in Schoonhoven juist de vakopleiding Goud- en Zilversmidsbedrijf af. Mijn meesterteken bestaat uit dezelfde initialen in een ruit, mét een verwijzing naar de tweede generatie: ‘J2P’. Zes jaar later volgde de juwelierszaak. Niettemin bleef de werkbank meer trekken dan de toonbank, de werkplaats meer dan de winkel. Meer dan het moderne assortiment intrigeerde het oude schepwerk, kleinzilver en corpuswerk, vooral dat uit de 19de en begin 20ste eeuw. Die passie deden mijn vrouw Marianne en mij in 2002 besluiten om ons voortaan op het antieke edelmetaal te richten.

Inmiddels is onze zaak een trefpunt voor verzamelaars en liefhebbers van zilver. Alle benodigde reparatie- en herstelwerkzaamheden worden in eigen atelier verricht, waarbij vakkundige ambachtelijkheid voorop staat. Desgewenst wordt het schepwerk bijvoorbeeld op eeuwenoude wijze handmatig gebruneerd, hetgeen – anders dan bij machinaal trommelen of polijsten - een ongeëvenaarde, blijvende glans waarborgt. Veertig jaar ervaring als goud- en zilversmid garanderen dat al het antieke zilverwerk op verantwoorde wijze in een perfecte conditie worden gebracht.

Peeters Zilverwerk

van Welderenstraat 26
6511ML Nijmegen
Nederland
+31 243221464
info@peeters-zilverwerk.nl
http://www.peeters-zilverwerk.nl

routebeschrijving


openingstijden:
maandag: gesloten  
dinsdag: 12:00 - 16:00  
woensdag: 12:00 - 16:00  
donderdag: gesloten  
vrijdag: 12:00 - 16:00  
zaterdag: 12:00 - 16:00  
zondag: gesloten  

KvK: 10010331
BTW nummer: 8143.64.597.B01.9300